Közélet

Hangfelvétellel bizonyíthatják Farkas Flórián korruptságát

Feloszlatná az Országos Roma Önkormányzatot Hegedüs István, a szervezet jelenlegi elnöke, mert úgy gondolja, hogy a testület tagjai megvásárolhatóak, amit egy felvétellel is alátámasztott, amelyen állítása szerint az hallható, Farkas 350 ezret ajánl egy képviselőnek.

Hegedűs István sajtótájékoztatóján elhangzott az a felvétel, amelyen szerinte az hallható, hogy a miniszterelnöki romaügyi megbízott az egyik roma önkormányzati képviselőnek 350 ezer forintos fizetést ajánl cserébe azért, hogy Hegedüs István megbuktatása mellett szavazzon – derül ki a hvg.hu cikkéből.

A hivatalából a Fővárosi Kormányhivatal szerint január 18-án jogellenesen elmozdított Hegedüs úgy tartja, hogy a jelenlegi 47 tagú önkormányzat jelentős része megvásárolható, amit szerinte ez a hangfelvétellel is bizonyít.

Korábban a Farkas Flóriánhoz közeli képviselők kezdeményezték a közgyűlés összehívását, és puccsot hajtottak végre Hegedűs István ellen, annak ellenére, hogy az elnök aznap, január 18-án reggel szívinfarktussal kórházba került.

Távollétében – mindez később kiderült – szabálytalanul és jogtalanul megtartották a közgyűlést, ahova még a rendőröket is ki kellett hívni.  A 27 képviselő – zárt ajtók mögött – megszavazta Buri Edina hivatalvezető azonnali kirúgását, valamint arról is döntöttek, hogy felfüggesztik Hegedüs Istvánt az elnöki tisztségéből, és méltatlansági eljárást kezdeményeznek ellene a bíróságon.

A hvg.hu szerint az egész puccs célja, hogy a Híd a munka világába program során az ORÖ tulajdonába került ingatlanvagyont és ingóságokat az új, Farkashoz hű vezetés átadja a szintén a Farkas kegyeltjei által vezetett foglakoztatási szövetkezetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik