emmi (Array)
Közélet

Megvédte az EMMI a kerekasztalát

24.hu
24.hu

2016. 01. 14. 17:45

Semmi sincs úgy, ahogy a sajtó írja, az Antiszegregációs Kerekasztal kiválóan működik - írta az emberminisztérium.
Korábban a témában:

A sajtóban megjelent nyilatkozatokkal ellentétben őszinte párbeszéd és magas színvonalú szakmai munka folyik a megbeszéléseken.

Többek között ezzel a mondattal reagált arra az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága arra, hogy L. Ritók Nóra otthagyta az Antiszegregációs Kerekasztalt, mert szerinte rendszeresen lesöpörték a terepen dolgozó civilek javaslatait.

Az államtitkárság közleménye megjegyzi, a kerekasztalnak sose volt tagja a TASZ, a Helsinki Bizottság és a NEKI sem, L. Ritók “pedig a tagoknak küldött levelében nem a rendelettervezet tartalmával indokolta a kilépését”.

Ezután a kerekasztal által elért eredményeket sorolják, pl. hogy a köznevelésről szóló törvénybe is került olyan kiegészítés, amit ők javasoltak. Így nem lehet az oktatásban faji vagy etnikai származáson alapuló megkülönböztetést művelni.

Az új törvénymódosítás a tárca szerint olyan részletszabályokat alkot, amik garantálják, hogy a korábbi alapjogvédelmen nem változtat a kormányrendelet, a szegregációt tiltó szabályokat nem enyhíti. A kerekasztalon antiszegregációs stratégia is elkészült, valamint a KLIK SZMSZ-ében ilyen profilú referensek munkakörét is létrehozták.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.