Generated by  IJG JPEG Library
Közélet

Nem, nem fognak elözönleni bennünket a húszgyerekes muzulmán menekültek

24.hu
24.hu

2015. 12. 04. 14:25

A többnejűség már a Közel-Keleten is ósdi dolognak számít.

„Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiktől születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást” – ezzel ijesztgetik a népet egy interneten terjedő körlevélben, a menekültválsággal érkező muzulmánok kapcsán.

A Privátbankár nézett utána, mennyire kell ettől tartani. Azt írják: a különböző közel-keleti és észak-afrikai muzulmán országokban magasabb ugyan az egy nőre jutó gyermekek száma, mint Európában, de messze nem ennyire. Szíriában egy nő átlagosan három, Irakban négy, Törökországban két gyermeket szül, a korábban Európába költöző, muszlim származású családokban pedig 2,2 az átlag.

A többnejűség már kiment a divatból: a Korán lehetővé teszi ugyan, hogy négy felesége is legyen egy férfinak, de azt is előírja, hogy mindegyiket megfelelően és egyenlően el kell látni. Ezt anyagilag kevesen engedhetik meg maguknak, ráadásul már a legtöbb muszlim sem támogatja, egyszerűen maradi, régies dolognak számít. A különböző statisztikák szerint legfeljebb öt százalék a poligám muszlim családok aránya, de Törökországban vagy Tunéziában teljesen be van tiltva a többnejűség. Szíriában csak úgy lehet újabb házasságot kötni, ha a meglévő feleség beleegyezik és a bíró is engedélyt ad rá.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.