Közélet

Tízmilliókat kaszálhat az olcsó állami hitelen Orbán milliárdos polgármestere

Nemcsak a közbeszerzéseken és a földpályázatokon arat Mészáros Lőrinc, gázszerelőből lett milliárdos vállalkozó, Felcsút polgármestere, hanem még a hiteleken is – derül ki a Blikk keddi számában megjelent cikkből. Ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla, az állam olyan kedvező feltételekkel ad hitelt a földet vásároló gazdáknak, hogy még az is él a lehetőséggel, aki nevetve ki tudná fizetni a vételárat.

Így tehet Mészáros Lőrinc is, Orbán Viktor jó barátja, aki csak az Óbarok közelében fekvő földek megvásárlására felvett szuperkedvezményes állami hitellel tízmilliókat söpörhet be. A napilap meg is jegyzi: hiába tudná Mészáros zsebből kifizetni a 108 milliós vételárat, ha az államilag támogatott földhitellel megsórolt pénzét állampapírba teszi, 18 millió forint nyereséget könyvelhet el Felcsút első embere.

Az óriási nyereség még azonban ennél is jóval nagyobb lehet, ha a jelenleg rekord alacsony alapkamat emelkedni fog: ekkor ugyanis a hitelt felvevők törlesztőrészlete változatlan marad, bankbetéteik kamatai viszont emelkedni fognak.

Ráadásul a speciális hitel felvételénél 300 millió forint a limit, így Mészáros még tovább növelheti az államilag támogatott hitellel szerzett nyereségét.  A lap megkereste Mészáros Lőrincet is, a felcsúti polgármester nem válaszolt a kérdésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik