Közélet

Trafikot osztott, most Rogán stábjában dolgozik

Korábban a Miniszterelnökség munkatársaként a trafikpályázatok feszített tempójú elbírálásában is részt vett, most Rogán Antal igazolta le a Miniszterelnöki Kabinetirodába. Ő Hernádi Ádám.

Mesterházy Attila kérte ki a propagandaminisztériumon dolgozó tanácsadók névsorát, nyilvánosságra is hozta a névsort, miután megtekintette a tárca szerződéseit, írja a Népszabadság.

Az MSZP korábbi elnöke minden minisztériumnál érdeklődött a tanácsadók kilétéről. A válaszok alapján 159 politikai tanácsadót foglalkoztatnak a tárcák, bértömegük nagyjából 100 millió forint havonta, ami 630 ezer forintos átlagfizetést jelent.

Mesterházy arra is kíváncsi volt, kapnak-e az államtitkárok, helyettes államtitkárok, illetve családtagjaik cégei vissza nem térítendő állami vagy uniós támogatást.

Kiderült, hogy Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Czerván György és felesége uniós területalapú és cukortámogatásban részesült, mint ahogy két helyettes államtitkár érdekeltsége is hozzájutott uniós pénzhez.

Erre a kérdésre a Miniszterelnökség korábban nem válaszolt, a csütörtöki Kormányinfón Lázár úgy fogalmazott, két államtitkára, Kis Miklós Zsolt és L. Simon László is kapott korábban uniós agrártámogatásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik