Közélet

Csak az állami tévé és az MTI mehetett be Orbán és Stoltenberg sajtótájékoztatójára

Úgy tudni, Havasi Bertalan az országgyűlési őrséggel és a kormányőrséggel akarta kidobatni az RTL Klub stábját.

Közös sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor a Budapestre látogató NATO-főtitkárral, az eseményre azonban több médium meghívást sem kapott – írja a HVG.hu. Az állami tévé viszont élőben közvetíthette az eseményt, amiről az MTI is beszámolt. Az RTL Klub stábja megjelent az eseményen, de nem engedték be őket.

A miniszterelnök sajtósa, Havasi Bertalan azzal magyarázta a kizárást, hogy sajtótájékoztatót nem hirdettek, sajtónyilatkozatra került sor, melyen az újságírók nem kérdezhettek. Hozzátette: az RTL Klub „több alkalommal, szándékosan, többszöri figyelmeztetés ellenére megsértette az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó házelnöki rendelkezést”. Havasi az Origóval közölte, hogy ezzel kapcsolatban eljárást kezdeményeznek a kereskedelmi csatorna stábja ellen.

A Kormányinfón az RTL Klub munkatársának kérdésére Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta, csak az MTI-t és az M1-et hívták, ezt úgy kell tekinteni, mintha egy sajtóközleményt adtak volna ki. A 444 úgy tudja, hogy Havasi az Országgyűlési Őrség és a kormányőrség segítségét is kérte az RTL-esek eltávolításához, ők azonban ebben nem voltak hajlandóak közreműködni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik