Közélet

Orbán a felcsúti tehetségről és a “csakazértis” politikáról

Elfogadhatatlannak nevezte a miniszterelnök, hogy Magyarországon kívül döntsék el, "kikkel kell együtt élnünk".

Orbán Viktor Felcsúton, a Kastély Óvoda alapításának 60. évfordulója és az óvoda történetéről szóló kiadvány bemutatója alkalmából rendezett ünnepségen az MTI szerint úgy fogalmazott, hogy bár ma Magyarországon

kevesebb a keresztelő, mint a temetés, de nem szükséges, hogy kényszerbetelepítéssel másokat a nyakunkra hozzanak.

Szerinte ki kell mondani:

nem tudjuk azt elfogadni, hogy valahol máshol – nem Felcsúton, nem Budapesten, nem Magyarországon – döntsék el, hogy nekünk kikkel kell együtt élnünk.

A kormányfő beszédében fontosnak nevezte, hogy Magyarország család- és gyermekbarát országgá váljon, Felcsútról szólva pedig úgy fogalmazott, “mindig is tehetséges falu voltunk”, a település fejlődik, ám sok olyan falu van az országban, ahol nem ez a helyzet. “Veszélyeztetett életformának kell tekintenünk” a falusit – hangsúlyozta.

Mivel Felcsút adja a miniszterelnököt, minden helyi fejlődés támadásnak van kitéve, de szerinte a támadásokat jó híreknek kell tekinteni, mert azt jelentik, hogy “történik valami”.

Minél inkább támadnak bennünket azért, mert valami történik a faluban, fejlődik a falu, annál inkább folytatni kell a munkánkat.

A miniszterelnök példaként említette a kisvasút ügyét:

ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig.

Orbán Viktor célul tűzte, hogy Felcsút mellett a Váli-völgy minden települése sikeres legyen. Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) polgármester az ünnepségen arról beszélt, hogy az óvoda a 2009-es felújítással nyerte el jelenlegi formáját, de elképzelhető, hogy egy-két éven belül ismét bővíteni. A rendezvény előtt a Faluház előtt Orbán Viktor aláírta a Fidesznek a kötelező betelepítési kvóta ellen indított, Védjük meg az országot! elnevezésű petícióját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik