Közélet

Novák Elődöt eléggé megfizetik ahhoz, hogy sértő kijelentéseket tehessen

„Egymillió forintot kell fizessek Alföldi Róbertnek egy friss és jogerős bírósági ítélet szerint, mert szegénynek megsértettem az érzékenységét, amikor a Nemzeti Színház éléről való távozását sürgettem mindhiába: a Fidesz-kormány tagjai sem mertek hátat fordítani neki” – írja Facebook-posztjában Novák Előd, aki az „Addig jár a köcsög a kútra, míg el nem törik” mondata miatt utalhatja a szép kerek összeget a színművész-rendező bankszámlájára.

A Jobbik egyik vezéralakja a Nemzeti Színháznál tartott, Alföldi Róbert ismételt kinevezése ellen tiltakozó tüntetésen csillogtatta meg vitakultúráját.

Novák Előd abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem vágta földhöz a milliós büntetés. Erről így ír:

Úgy fogom fel, hogy benne van a tiszteletdíjamban egy-egy ilyen kártérítés (nemrég pl. Kubatov Gábornak is fizetnem kellett hasonló összeget, miután a bíróság szerint alaptalanul vádoltam őt bizonyos listák birtokolásával), így ha nem is olcsón, de kimondhatom azt, amit mások nem mernek.

A Jobbik alelnöke nonszensznek tartja, hogy ugyanúgy fizetnie kell, ahogyan Ungár Klárának is, aki melegnek nevezte Kocsis Mátét. Utóbbi ügyben az ítélet nem jogerős, Nováknak viszont biztosan ki kell nyitnia a pénztárcáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik