Közélet

Ne féljünk, Pintér Sándor megvéd minket

A magyar állam "soha többé nem engedheti el egyetlen polgára kezét sem", kötelessége megvédeni minden állampolgárát a gyilkos szándékoktól, a külső ellenségtől és a belső árulástól.

A belügyminiszter erről akkor beszélt, mielőtt a holokauszt idején tanúsított segítségnyújtás elismeréseként Világ Igaza kitüntetéseket adtak át.

Pintér Sándor úgy látja, Magyarország lakóinak döntő többsége elfordul azoktól, akik követik vagy támogatják az antiszemita, rasszista, gyűlöletkeltő, másokat kirekesztő eszméket. Minél nagyobb összefogással, “az emberség és az erkölcs mentén cselekedve biztosíthatjuk, hogy az életünk és országunk a jövőben békés és sikeres legyen” – mondta.

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete közölte: “a Világ Igazainak tetteire erkölcsi iránytűként tekinthetünk”, és azok, akik elfeledik a történelmüket vagy nem képesek tanulni belőle, arra kárhoztatnak, hogy megismételjék azt. A mai alkalom emlékeztet arra: ha az antiszemitizmus, a rasszizmus vagy az igazságtalanság bármilyen apró vagy súlyos példájával is találkozunk, nem szabad feladnunk a küzdelmet és némának maradnunk – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik