Közélet

Már Orbánnak is kezd elege lenni Lázár Jánosból

Sokáig a kormányfő védte meg a minisztert, mondván, több a haszna, mint amennyi kárt okoz a beszólásaival. De úgy tudni, hogy már az ő türelme is fogytán van.

Szemet szúrt a Fidesz elnökségének, hogy Lázár János gyakran tesz cinikus megjegyzéseket a pártra és vezetőire, még Orbán Viktorra is – írja a VS. A miniszterelnöknek az sem tetszik, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter néha már helyette dönt. A kormánypárt legutóbbi elnökségi ülésén külön napirendi pontként tárgyalták Lázár közelmúltbeli beszólásait – tudta meg a portál.

Úgy tudni, a Lázárral kapcsolatos vitát Kövér László házelnök kezdeményezte, aki szerint széthúzást és belső feszültségeket okoz, hogy a miniszter mindenkinek nekimegy. Az üzengetések tavaly decemberben kezdődtek, amikor Lázár arról beszélt, hogy a háttérbe szorulásukat elviselni képtelen veteránok, így Kövér és Pokorni állnak a mögött, hogy egyre több szó esik az újabb generáció feltűnő vagyonosodásáról.

Lázár stílusát Kövér többször is szóvá tette az elnökségi üléseken, de Orbán azzal intette le, hogy ez belefér, mert a miniszter annyit dolgozik, hogy több a haszna, mint amennyi kárt okoz. Most viszont már a miniszterelnök is megjegyezte, hogy kezdi zavarni, hogy Lázár „nem bír a vérével”. A helyzetet ismerő források szerint a kormányzati kommunikációt is részben azért választották le a Miniszterelnökségről, hogy csökkentsék Lázár hatalmát.

Orbán állítólag több alkalommal is panaszkodott arról, hogy a Miniszterelnökség vezetője túlságosan a fejére nőtt és „visszasírja” azt az időt, amikor Varga Mihály vezette a Miniszterelnökséget és minden döntés előtt kapott egy szépen kidolgozott A és B verziót, alaposan kifejtve, hogy melyiknél mi várható. Most viszont, mire észbe kapna, Lázár már eldönti helyette a kérdéseket. A miniszter sorsát hosszú távon az is megpecsételhette, hogy a nyilvánosság előtt szabott feltételeket Orbánnak Rogán kinevezésével kapcsolatban, amit eddig rajta kívül csak nagyon kevesen mertek megtenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik