Közélet

Fővárosi közbeszerző szervezetnél bábáskodik a közgyűlés szerdán

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 10. 28. 07:24

Egy olyan gazdálkodó szervezet születhet, amely a 100 millió forint felette közpénzekről dönthet – a koncepcióról a szerdai ülésén tárgyal a Fővárosi Közgyűlés.

Tarlós István főpolgármester, Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok, valamint Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint egy olyan gazdálkodó szervezet létrehozását javasolják, amelynek feladata a fővárosi önkormányzat és a Főpolgármesteri Hivatal, valamint az önkormányzat egyéb intézményei meghatározott értékű közbeszerzési eljárásainak lefolytatása lenne.

A terv az, hogy a fővárosi önkormányzat és a Főpolgármesteri Hivatal esetében a 100 millió forintos értékhatárt meghaladó közbeszerzéseket a cég bonyolítja majd le. A fővároshoz tartozó cégek esetében az értékhatár 300 millió forint lenne.

A testület dönthet arról is, hogy a közösségi közlekedés zavartalan működése érdekében a fővárosi önkormányzat az állami támogatás megérkezéséig finanszírozza a fenntartáshoz minimum szükséges és jelenleg hiányzó forrást. Az erről szóló javaslat szerint azért van erre szükség, mert a központi költségvetésben meghatározott 24 milliárd forint állami támogatást október 15-éig nem utalták át.

A Fővárosi Közgyűlés az előbbiek mellett több mint félszáz előterjesztést tárgyalhat meg – írja az MTI.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.