Budapest Pride - „A család nevében” csoport ellentüntetés
Közélet

Kamudoktori miatt áll bíróság elé az érpataki polgármester

24.hu
24.hu

2015. 10. 27. 16:01

Orosz Mihály Zoltán szeretett volna Dr. Orosz Mihály Zoltán lenni. A személyi igazolványt azonban olyan intézmény oklevelével igényelte, ami nem jogosult doktori cím adományozására.

Közokirat-hamisítás bűntette miatt áll bíróság elé az érpataki polgármester – írja a Népszabadság. Orosz Mihály Zoltánt azzal vádolja az ügyészség, hogy jogosulatlanul használ doktori címet. A büntetőügyet csütörtökön tárgyalják Püspökladányban.

A polgármester olyan teológiai akadémián szerzett doktori címet, amely nem államilag elismert felsőoktatási intézmény, így doktori cím adományozására nem jogosult. Ennek ellenére Orosz Mihály Zoltán az intézmény által kiállított okirattal igényelt személyi igazolványt 2012-ben. A dokumentum alapján a személy- és lakcímnyilvántartásban bejegyezték a neve elé a doktori címet és az újonnan kiállított személyi igazolványon is a Dr. Orosz Mihály Zoltán név szerepelt.

A polgármester életrajzában is szerepelteti, hogy kutatásokat-tanulmányokat folytat a „Sophia Perennis Theologiai Akadémián” a „megváltástan, kegyelemtan, lélektan intenzív tanulmányozása révén és konkrétan az Üdvösség embere témakörben”.

A hamis doktori cím ügyében a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le, a Debreceni Járási Ügyészség ez alapján emelt vádat Orosz ellen a Debreceni Járásbíróságon. A Kúria azonban eljárásjogi okok miatt a Püspökladányi Járási Bíróságot jelölte ki az elsőfokú eljárásra.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.