Közélet

Lex Simicska: egyetlen napot hagytak a véleményezésre

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 26. 20:19

Közzétette a kormány azt a több mint 200 oldalas rendeletcsomagot, amely az új közbeszerzési törvényhez kapcsolódik. Hétfőn. És hétfőig lehetett véleményezni.

Az új közbeszerzési jogszabályok ehetővé teszik, hogy a tendereken ne legyen kötelező a legolcsóbb ajánlatot elfogadni. Vannak olyan értékelések szerint ez a passzus Simicskáék kizárását célozza, írja a Népszabadság.

Az október 26-án közzétett rendelettervezetet itt lehet elolvasni (lefelé kell görgetni), a véleményezési határidő is hétfő volt. Az új közbeszerzési törvényt egyébként nemrég fogadták el, öt kormányrendelet-tervezet kapcsolódik hozzá, az új törvényre a jogalkotók indoklása szerint a változó uniós előírások miatt lett szükség.

A jövőben nem kötelező közbeszerzéseken a legolcsóbb árajánlatot választani, az egyéb szempontok mérlegelése pedig az eddiginél nagyobb teret kap a későbbi győztesek kiválasztásában.

Sokan úgy gondolják, a kormány ezzel Simicska Lajos cégeit, köztük a Közgépet támadja, ugyanis ők az utóbbi időben rendben a legolcsóbb ajánlatot tették a közbeszerzéseken.

Ha valaki véleményezni szeretné a rendelettervezetet, még van pár órája.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.