Közélet

Ez a bolttulajdonosnő még az MSZP-nél is fürgébb

Simonné nem szegfűvel gurigázik: percre pontosan ott volt a Nemzeti Választási Irodánál, hogy a szocialisták előtt leadja népszavazási kezdeményezését. Ebbe ugyan csúszott hiba, abba viszont nem, hogy az ő boltja vasárnap is nyitva lehetne.

Valamiért nagyon fontos a tordasi Simonné Gercsényi Gabriellának, hogy népszavazást kezdeményezzen a vasárnapi zárva tartásról. Legalábbis erre utal, hogy hanyatt-homlok, a témát kalapáló MSZP előtt beadta a kezdeményezést.

Az RTL Klub Híradójának riportja szerint ez azért furcsa, mert a nő családi vállalkozásban működtet egy boltot Tordason, ami vasárnap is nyitva lehetne emiatt. Megkérdeztek egy férfit a boltból, de ő dühödten reagált, nem akart konkrétumokat elárulni. A helyiek nem is tudnak Simonné akciójáról.

A főszabály az, hogy akkor lehet egy témában új kezdeményezést beadni, ha az előzőt elutasította a Kúria és ez megjelent a bíróság honlapján is. Ez kedden 10 órakor történt meg, 10:01-kor Simonné és kísérője belépett a választási iroda épületébe, egy perccel megelőzve a szocialistákat. Simonné amúgy azt kérdezné:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?

Egy bökkenő lehet, Simonné nem csatolta beadványához az aláírásgyűjtő ív mintáját, ennek pótlására 15 napja van. Az MSZP persze furcsállja a sok véletlent, a Nemzeti Választási Iroda szerint pedig nem feltétlen jók a szabályok. Pálffy Ilona elnök is egyszerűsítene, csak az kéne, legyen meg a 200 ezer aláírás, aki ezzel gyorsabban megvan, azé a szavazás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik