Közélet

Mészáros Lőrinc palotát újít

Új cége nyert a Szombathelyi Egyházmegye által kiírt milliárdos közbeszerzésen.

Mészáros Lőrinc új építőipari cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. és a West Hungária Bau Kft. közösen állíthatja helyre a szombathelyi Püspöki Palota lebombázott épületrészét, dolgozhat a tetőhéjazaton és a homlokzaton. A magyarnarancs.hu szerint a Mészáros-birodalom újabb vállalkozása júniusban alakult, ám a szombathelyi tendergyőzelem inkább azért érdekes, mert a cég az Opten adatai szerint egy alkalmazottal működik.

A legolcsóbb, ajánlatot a Fejér B.Á.L. és a West Hungária Bau adta. Utóbbi cég a tulajdonosa annak a vállalkozásnak, amely megvette a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a részesedést az Elios Innovatív Zrt.-ben. Mészárosék konzorciumi társa az építési beruházásokban meglehetősen jól teljesített az utóbbi időszakban, egyebek közt a Várkert Bazár rekonstrukciójában is szerepet kapott.

Arról, hogy a több mint egymilliárdos beruházást miből finanszírozza az egyházmegye, a magyarnarancs.hu nem talált érdemi információt. (Veres András szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) új elnöke néhány napja azt mondta: egyháza egy pártnak sem lehet az elkötelezettje.)

A portál idézi Mészáros Lőrinc klasszikus mondatát is, amely szerint abban, hogy eljutott idáig, „bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye”. Mészáros Lőrinc, amikor a Heti Válasznak elárulta a felcsúti csoda titkát, üzleti sikereiről is beszélt és azt is mondta, hogy személyes kapcsolatok minden ügyhöz kellenek, “ez így volt ezer éve, és így lesz ezer év múlva is.”

A polgármester-üzletember már akkor sem értette, miért kellene megvédenie magát a támadások ellen. Ő soha nem privatizált, nem nyúlt le semmit, mindent a munkájával, eszével szerzett meg. Mindenhez törvényesen jutott, ezért nincs miért magyarázkodnia. Kemény kun ember, nem szokása megtörni. Korábban az ellenzék azt firtatta, miként lett Mészáros Lőrinc pár év alatt gázszerelőből az ország egyik leggazdagabb embere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik