Közélet

GFG főszerkesztésével indult el Habony Árpád liberálisverő lapja

Péntek reggel a semmiből egyszer csak elindult a 888.hu. Ez lesz az az oldal, ahol a fiatalos irónia és az animált képecskék találkoznak a polgári értelemben vett konzervativizmussal. A lapot G. Fodor Gábor főszerkeszti, és a nevet úgy mondják, hogy “a három nyolcas”.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a ma reggeli vezércikk alapján GFG azért érzi az öniróniát és a vonalat is, amit vinnie kéne. Ez az:

888

Kifejezetten érdekes lesz megnézni, hogyan próbálják majd átültetni az alapvetően ellenzéki liberális iróniát egy olyan környezetbe, ahol az ország egyik legokosabb politológusa avval üti el az idejét, hogy utólag próbál magasztosabb értelmet találni Orbán Viktor pragmatikusabb döntéseinek.

Vannak a lapban még káromkodások és gifek is (honnan az ötlet?), ráadásul ugyanazt a kommentrendszert és hasonló kiemeléseket használnak, mint egy, khm, másik nemrég indult oldal. Tényleg a 444 jobboldali verzióját szerették volna megcsinálni.

888 8882

Va itt bőven irónia (Elóel). A lapot amúgy Habony Árpád Modern Media Groupja adja ki. Külön érdekes, hogy az indulásról az MTI is hírt adott ki, pedig ilyesmiről általában nem szoktak.

Az MTI-hírben Keresztesi Péter vezérigazgató mondott egy akkorát, hogy elferdül tőle a kereszt a szent koronán.

“Már az oldal külső megjelenését tekintve is szembetűnő a frissessége, nemigen találni párhuzamosságokat más hazai portálokkal”.

:DDDDDD. Hát persze. De inkább iderakom az egészet, mielőtt frivol vonulatban kiég az agyam:

“A már létező portáloktól lényegében mindenben különbözni kíván az új honlap – mondta a portált működtető Modern Media Group Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.

Keresztesi Péter kiemelte: “Már az oldal külső megjelenését tekintve is szembetűnő a frissessége, nemigen találni párhuzamosságokat más hazai portálokkal”. A hangneme pedig sok esetben inkább áll közel egyfajta frivol, underground-vonulathoz, mint a Magyarországon megszokott hírportálok stílusához – fogalmazott, hozzátéve, hogy a rovatok szerkezete, szerkesztési elve és tartalma is jelentősen eltér a Magyarországon megszokottól. Erre Keresztesi Péter példaként említette a 8)8)8) című rovatot, amelyben nyolc pontban, nyolc különböző aspektusból olvashatnak elemzést egy-egy érdekes hírről az érdeklődők.

Azért született döntés az új hírportál elindításáról, mert köztudott, hogy az online-piac hosszú évek óta a médiapiac legdinamikusabban fejlődő területe, “amelyben remek üzleti lehetőségek rejlenek” – mondta. A szóban forgó terület véleménye szerint olyan különleges szegmens, amelyben viszonylag dinamikusan lehet fejlődni, ha megfelelően definiálják azt, hogy kihez szeretnénk szólni, és ehhez megtalálják a megfelelő stílust és hangnemet. A 888.hu elindítói piaci rést láttak ezen a területen, amit szeretnének betölteni.

Elmondása szerint a portálnak a 40-, vagyis inkább a fiatalabb, az újdonságokra legnyitottabb korosztály lesz a célközönsége. De – mint mondta – örömmel fogadják a 40 éven felüli látogatókat is.

A lap főszerkesztője G. Fodor Gábor, aki szabad kezet kapott a szerkesztőség összeállításában. Keresztesi Péter reméli, hogy G. Fodor Gábornak sikerül, sikerült olyan csapatot verbuválnia, amely izgalmas színfoltját jelenti majd a magyar újságírásnak. A 888 ötlete a főszerkesztőtől származik.

Keresztesi Péter jelezte: a Lokál című ingyenes hetilap és a 888.hu mellett számos projekt intenzív előkészítése zajlik, de ezekről még nem kívánt részleteket elárulni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik