Közélet

Börtönbe kerülhet a fekete ruhás nővér

Társai még nem tudják, miből fizessék ki a büntetést, Sándor Mária pedig nem is hajlandó fizetni, mert épp az egészségügyi dolgozók tarthatatlan anyagi helyzetéért demonstrált.

Pénzbírsággal sújtották a fekete ruhás ápolónőként ismertté vált Sándor Máriát és társait, amiért két héttel ezelőtt megbénították a forgalmat az Erzsébet-hídon. A hatósági határozatot pénteken kapták kézhez. Sándor Máriának ötvenezer forintot, társainak fejenként húszezret kell befizetniük. Az akcióval épp arra akarták felhívni a figyelmet, hogy egy egészségügyi dolgozó fizetése csak az éhenhalásra elég.

Az ápolónő az ATV.hu-nak elmondta: egyik társa minden nap reggel hatra jár dolgozni, szeptemberben az augusztus 20-i túlóradíjjal együtt 87 ezer forintot visz haza. Hiába dolgozik komoly felelősséggel járó beosztásban, a hónap közepére már csak háromezer forintja maradt, ötlete sincs, honnan teremtse elő a büntetés összegét.

Sándor Mária azt mondta: ő a büntetést nem hajlandó befizetni, vagy leüli, vagy ledolgozza. Az ötvenezer forintot 60 óra közérdekű munkával vagy 10 nap szabálysértési elzárással válthatja ki. Azt mondta, nem lát más lehetőséget arra, hogy felhívják a nyilvánosság figyelmét az egészségügyi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik