Közélet

Orbán mellett a pálinkázó migránsok

Ásotthalom (Ásotthalom)
Ásotthalom (Ásotthalom)
A Demokrata Mazsola rovatában is szemezgettünk.

Bencsik András hetilapja egyrészt címlapján jelzi, hogy „Nekünk nem kell a multikulti”, majd – a mindennapi patriotizmus jegyében – ennek szellemében közli, EXKLUZÍV információként, Orbán Viktor teljes kötcsei beszédét. A kormányfő 11 napja egyebek között arról beszélt, hogy a fiataloknak vonzóvá kell tenni a mindennapi nacionalizmust.

Ha a kommunikációs, kulturális és egyéb távolságot nem tudjuk áthidalni, ha nem tudjuk vonzóvá tenni a fiatalok számára a mindennapi nacionalizmust, és nem valami rendezetlen, rossz szájszagú, radikális tempóban, amitől az embert kiveri a hideg igazából, tehát ha ettől különböző, friss és fiatalos nyelven nem tudjuk megtenni, akkor ezt a csatát nem mi fogjuk megnyerni.

A kormányfő elismerte: e tekintetben voltak a legkevésbé sikeresek. A Demokrata – talán a friss, fiatalos nyelvezet – jegyében olvasóit meglepi egy viccel a migránsokról, akik azért főleg inkább menekültek.

Bemegy a migráns az ásotthalmi kocsmába, majd megkérdi:
– Pálinkájuk van?
– Melyikből szeretne?
– Abból a kerítésszaggatóból.

A “vicc” értelmezési keretéhez érdemes tudni, hogy Ásotthalom polgármestere (Toroczkai László) elsőként gratulált a kerítésépítéshez. A településhez a koszovói menekülthullám után Szíriából, Afganisztánból érkeztek a legtöbben, akik nem isznak pálinkát, mert tiltja a vallásuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik