Röszke, 2015. szeptember 7.
Migránsok gyalogolnak az M5-ös autópálya felé Röszke külterületén 2015. szeptember 7-én. Közel ezer migráns kijutott a röszkei gyűjtőpontról, miután áttörtek a rendőri élőkordonon. Az emberek egy része elindult Budapest felé az M5-ös autópályán.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Közélet

Valami történhetett Röszkén, a szokásosnál korábban törtek ki a menekültek

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

¯\_(ツ)_/¯. 2015. 09. 09. 10:53

Ismét kitörtek a menekültek a röszkei gyűjtőpontról. A rendőrség sokáig váratta őket a szabad ég alatt a hidegben, mire a tömegből egy több száz fős csoport elindult, miután elegük lett a várakozásból.

Bihari Ádám, a Tények riportere azt mondta, hogy ezután a menekültek rendőrsorfalba futottak. A rendőrség a Tények tolmácsával próbálta őket nyugtatni. Az afgánokat sikerült is, ők azt mondták, hogy hajlandóak felszállni a buszra, ami végre a regisztrációhoz vinné őket. A szírek viszont nem egyeztek bele, nem akartak felszállni.

Bihari Ádám / Tények

 

Száznál is többen áttörték a rendőrsorfalat, most az autópályán sétálnak Szeged felé, mondta Bihari. A kitörésről a Tv2 déli híradójában már láthatnak felvételeket.

Bihari Ádám / Tények
Bihari Ádám / Tények

Az ehhez hasonló kitörések mostanra mindennaposak, mióta a rendőrség a hidegben, a szabad ég alatt várakoztatja napokig a menekülteket, mielőtt egyáltalán a regisztrációs pontra szállítanák őket, hogy menedéket kérjenek. Itt nincs menekülttábor, sátrakban, a nedves földön alszanak a családok.

Bihari Ádám / Tények

A rendőrség közölte, lezárták az M5-ös autópályát Röszkénél. A zár érinti a határátkelő belépő oldalát is.

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.