Közélet

Vége a bombapániknak a Széll Kálmán téren

Tűzsszerész bombával (Array)
Tűzsszerész bombával (Array)

Feloldották a Széll Kálmán tér és környékének lezárását, mert a tűzszerészek hatástalanították és elszállították délutáni órákban talált világháborús lövedéket – írja a BKK.

A korábban lezárt útvonalakat megnyitották. Újra megáll a Széll Kálmán téren az M2-es metró, valamint a 4-es és a 6-os villamos is a teljes vonalon közlekedik. Újra a tér felújítása alatt megszokott útvonalán járhat a teret érintő többi buszjárat is, menetrendjük helyreállásáig azonban megnövekedett menetidőre kell számítani.

21 tömbházból mintegy hatszáz embert kísértek ki a hatóságok a második világháborús gránát tűzszerészi vizsgálatának idejére. A tűzoltók hat mozgásában korlátozott embernek segítettek – mondta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A kerületi önkormányzat két befogadóhelyet jelölt ki: a Mammut bevásárlóközpontot és a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumot.

Bátyi Edina, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy gránátot találtak a Széll Kálmán téren, a metróbejárattól 20 méterre, építési munkák közben, ezért a tér egy részét le kellett zárni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik