Közélet

Lezuhant egy kisrepülő Fejérben – az egyik sérült meghalt

lezuhant kisrepülő (lezuhant kisrepülő, )
lezuhant kisrepülő (lezuhant kisrepülő, )

A fedélzeten két ember utazott, egyikük állapotát stabilizálták, társát próbálták újraéleszteni, de nem sikerült megmenteniük.

Lezuhant egy kisrepülőgép csütörtökön kora délután – eddig tisztázatlan körülmények között – Fejér megyében, az úrhidai repülőtéren. A fedélzeten két ember utazott, az elsődleges információk szerint egyikük állapotát stabilizálták a mentők, a másik embert megpróbálják újraéleszteni – tájékoztatott korábban a katasztrófavédelem. Azóta közölték, utóbbi sérült életét nem sikerült megmenteni, a helyszínen életét vesztette. Társát mentőhelikopter szállítja kórházba.

Kép: police.hu

A helyszínre a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akikhttps://login.24.hu/Article.mvc/Update?id=1627965#tabs-1 áramtalanították a repülőgépet és kiszabadították a roncsból a sérülteket.

A rendőrség tájékoztatása szerint mindkét érintett férfi. Az egyenruhások megkezdték a tragédia körülményeinek vizsgálatát.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta, a riasztás után a balatonfüredi és a budaörsi mentőhelikopter, valamint Székesfehérvárról egy esetkocsi érkezett a helyszínre. A baleset áldozatát, egy – egy 60 év körüli férfit a szakszerű újraélesztés ellenére nem tudták megmenteni. Társa, egy 55 év körüli férfi eszméletlen volt a mentők kiérkezésekor. Életmentő beavatkozást végeztek rajta: lélegeztető gépre tették, mellkasi drént helyzetek be és infúzióra kötötték. Ezután az egyik mentőhelikopter a székesfehérvári kórházba vitte. A szóvivő elmondta, hogy a férfi többszörösen súlyos, életveszélyes állapotba került, mivel koponya- és csonttörései, mellkasi sérülései, illetve belső vérzése van.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet szerint az első információk arra utalnak, hogy oktatórepülést hajthattak végre a csütörtökön lezuhant Sting S4-es ultrakönnyű repülőgéppel. Bajkó Erika, a szervezet szóvivője az MTI-nek azt mondta, az esetnek volt egy szemtanúja is, őt később részletesebben is kikérdezik. Hozzátette: a gépen volt mentőernyő, használták és működött is, de a kis magasság miatt nem tudta megakadályozni a tragédiát.

Kép: police.hu

 


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik