Közélet

Dizájnerdrog ölte meg a Budapesten őrjöngő fiatalt

A fiút többször is újraélesztették.

Meghalt az a fiatal, aki szerda este lett rosszul a VIII. kerületi Baross utcában, miután bedorogzva őrjöngött – számolt be a TV2 Tények című műsorában. A rendőrök már a helyszínen voltak, amikor a mentők kiértek.A 22 éves fiú légzése leállt, keringése összeomlott, csövet vezettek le a torkán illetve újraélesztették.

Instabil állapotban, de kórházba vitték, az intenzív osztályra került, ám ismét újra kellett éleszteni. Ekkor már nem tudták megmenteni. Egy idős nő azt mondta, többször látta bedrogozva, ilyenkor agresszív volt. Tiszta pillanataiban azonban rendesen viselkedett.

Zene, vagy Új zene – így említik a szert, amely végzett vele. Ez a drog a TV2 szerint négy embert ölt meg néhány hónap alatt, köztük azt a fiatalt is, aki a Blahán esett össze májusban.

 

Zene, Évi – mik ezek?

A dizájnerdrogok világa napról napra változik. Ennek az univerzumnak épp az a lényege, hogy a vegyészek minden új szer betiltása után módosítanak valamit a hatóanyag összetételén, ami által a törvény betűje szerint nem lehet illegális az új szer. Az utcán, neten használt közkedvelt elnevezések nem mindig pontosak, mert míg a gina pl. a GBL-hatóanyagú pszichoaktív szerek köznapi elnevezése, addig volt már olyan, hogy ugyanolyan nevű drogokban más és más hatóanyagot találtak. Tehát nem véletlen, hogy a cikkek nem közölnek hatóanyagokat. Egy egyéves táblázat a drogriporter oldalon bemutatja a dizájnerdrogok törvényi besorolását, és közöl pár közkeletű elnevezést is.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik