Közélet

Csaknem ölt a dugó

Röszkén életet kellett menteni, a rendőrök élesztettek újra egy idős asszonyt.

Egy busz várakozott kilépésre a határátkelőnél szombaton délelőtt, amikor az utasok észlelték, hogy egyik társuk rosszul van. A 64 éves szerb nő ellátását a rendőrök kezdték meg, miközben értesítették a mentőket. Időközben az asszony szíve megállt, ezért a rendőrök elkezdték az újraélesztését, amit később a helyszínre érkező mentők átvettek. A nőt stabil állapotban vitték kórházba – írja a police.hu.

Közben már valamennyi sávot megnyitották a röszkei és a tompai határátkelőnél, de még mindig nagy a torlódás. Mindkét helyszínen 9 sávon léptetik ki a forgalmat a rendőrök. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy az átkelők teljes kapacitáson működnek, az autóval kilépők 3 órás, a buszok és a kamionok 1 órás várakozásra készüljenek. A beutazók személyautóknak is egy órát kell várakozni kell. Tompánán a kilépőknek 4 órát kell várni.

Röszkén a rendőrök és a Vöröskereszt önkéntesei vizet osztanak. A gyorsabb átlépés érdekében célszerű a 19 óráig nyitva tartó ásotthalmi, tiszaszigeti vagy bácsalmási határátkelőhely felé kerülni. A Bács-Kiskun megyei hercegszántói átkelő pedig a nap 24 órájában igénybe vehető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik