Közélet

Kutyasétáltató rendőrt vert egy őrült Kanizsán

A szolgálaton kívüli rendőrök egy nőt mentettek ki a dühöngő kezei közül.

A történet dióhéjban: a rend éber őre a kutyáját sétáltatta a Zárda utcában. Észrevette, hogy egy férfi pofoz egy nőt. A rendőr szolgálatba helyezte magát, de a felszólítása ellenére az erőszakoskodó nem hagyta abba a bántalmazást, később pedig el akart menekülni.

A rendőr utolérte a férfit, aki nem hagyta magát elfogni, és többször megütötte ellenfelét. Erre az egy ház falához szorította, de nem bírt vele. Két odaérkező, szintén szolgálaton kívüli rendőr kollégájával együtt tudták csak a magából kikelt férfit a földre teperni. A járőrök csak ezután érkeztek a helyszínre.

A támadót a nagykanizsai kórház pszichiátriai osztályára szállították, csak itt sikerült lecsillapítani őt. A megtámadott asszony – aki korábban munkatársa volt a közös munkahelyükről elbocsátott férfinak – nem sérült meg.

Az eljárás során kiderült: a 35 éves férfi pszichiátriai kezelés alatt áll, és két hasonló ügyben, zaklatás és garázdaság miatt már folyt ellene eljárás. Mindkettőt meg kellett azonban szüntetni, mert az orvosszakértői vélemények szerint a férfi nem beszámítható.

Pirger Csaba azt mondta: a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak és garázdaság miatt indult újabb eljárás, s a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség kezdeményezte az ideiglenes kényszergyógykezelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik