Közélet

Lángol az erdő Somogyban

Tuz(210x140)(5).jpg (tűz, )
Tuz(210x140)(5).jpg (tűz, )

Az aljnövényzet csütörtök délután gyulladt ki Bánya és Bárdudvarnok között 15 hektáron. Kora estére még nem sikerült eloltani a tüzet, de az érintett területet már sikerült körülhatárolniuk a tűzoltóknak.

A tűzoltókat délután három óra után riasztották az égő erdőhöz – mondta el a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-nek. Koncz András elmondta: egy órával később hármas, kiemelt fokozatú riasztást rendeltek el.

Csaknem harmincan oltják a tüzet, a kaposváriak mellett bevonták a dombóvári hivatásos tűzoltókat, a kadarkúti önkormányzati tűzoltóságot és a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesületet – mondta az ügyeletes. Arról számolt be, hogy 18 órára körülhatárolták a területet, de “lefeketíteni” nem tudták, azaz a lángokat még nem sikerült eloltani.

A tűzben senki nem sérült meg, lakóházakat nem veszélyeztetett. A tűz okáról az ügyeletes nem tudott felvilágosítást adni, mint mondta, ezt majd tűzvizsgáló állapítja meg.

Koncz András elmondta továbbá, hogy csütörtökön megyeszerte mintegy tucatnyi tűzhöz riasztották őket. Tarló és lábon álló gabona, illetve aljnövényzet kapott lángra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik