Közélet

Svájci bordélyházban kötöttek ki a magyar lányok

Az egyik gyanúsított maga is „letesztelte” a lányokat, mielőtt kiutaztatta őket. A rendőrség eddig két embert vett őrizetbe.

A Nemzeti Nyomozó Iroda üzletszerű kerítés bűntett gyanúja miatt indított eljárást egy nemzetközi kerítőcsoport ellen. A nyomozás eddigi adatai szerint a banda tagjai egy svájci bordélyházat üzemeltető emberrel együttműködve 2010-től folyamatosan nőket küldtek ki Svájcba, hogy prostituáltként dolgoztassák őket.

A csapatot az NNI szerint egy magyar férfi irányította, aki úgy szervezte be a lányokat, hogy egy termék népszerűsítésére keresett fiatal nőket. Amikor azonban személyesen találkozott velük, meggyőzte őket, vállalják el a külföldi prostitúciós munkát, mondván, így sokat kereshetnek. A férfi le is feküdt a kiválasztott lányokkal, hogy meggyőződjön a “képességeikről”.

A gyanúsított ezután társaival közösen szervezte meg a nők útját és az általában kéthetes munkavégzés alatt a prostituáltakkal folyamatos kapcsolatot tartott. Ezért a lányok keresetéből is kért bizonyos összeget sőt, a megfelelő munkaerő biztosításáért a svájci bordélyház vezetője is fizetett neki. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az említett férfi a svájci bordélyházon kívül később németországi magánlakásokban végezhető prostitúciós munkákat is ajánlott az általa „futtatott” nőknek.

A rendőrség eddig összesen két embert vett őrizetbe, mindkettejüket otthonukból állították elő, Budapestről illetve Sólyról. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, a bíróság pedig már elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Az NNI arról nem árult el semmit, ki a másik gyanúsított, illetve milyen szerepet töltött be a szervezetben. Mint azt közleményükben írják, a nyomozás érdekeire való tekintettel további információ egyelőre nem adnak az ügyről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik