Közélet

Szándékosan vitte halálba gyermekeit az autós

A rendőrség szerint a férfi öngyilkos akart lenni, ezért vezette busznak autóját, benne gyermekeivel.

A baleset vasárnap történt Tolna határában. A 42 éves férfi, egy ötéves lány és egy tízéves fiú a helyszínen, a becsapódás pillanatában életét vesztette, az autóbuszban heten sérültek meg. Pernyész József, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi készenléti szolgálatának parancsnoka elmondta: a 6-os úton, Szekszárd és Paks között történt baleset előtt nem sokkal bejelentés érkezett arról, hogy a férfi Szekszárdon, a Kölcsey lakótelep egyik parkolójában megpróbálta elgázolni volt élettársát, aki könnyű sérülést szenvedett. A frontális ütközés helyszínén a rendszám alapján azonosították az autót.

Szecsey Zsolt, a főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője hozzátette: egyértelműen megállapították, hogy a kocsi az utolsó 10-20 méteren tért át a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a Budapest és Szekszárd között menetrend szerint, szabályosan közlekedő járattal.

A két eset között öt perc telt el, a kocsit vezető férfi az eddigi adatok szerint lényegesen gyorsabban hajtott a megengedettnél.

Az autóbuszvezető lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy az idős embereket szállító busz utasai nem sérültek meg komolyabban – mondta az osztályvezető. Törökné Kaszás Rozália kitért arra, hogy magánéleti konfliktus állhatott az eset hátterében: a férfi élettársa egy hónapja elköltözött otthonról, amit a férfi valószínűleg nem tudott feldolgozni. Közös gyermekeik elhelyezése ügyében korábban a gyámügyi hivatal is intézkedett – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva elmondta: a férfinél tartott házkutatás során búcsúra utaló jelet találtak. A rendőrség az ügyben a két kisgyermek halála miatt emberölés, az élettárs elgázolása miatt emberölési kísérlet gyanújával indított eljárást. Amennyiben igazolódik a gyanú, az eljárást az elkövető halála miatt megszüntetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik