Gazdaság

Lista az idei év legmeghatározóbb embereiről

Soros György a világ 100 legbefolyásosabb embere között a 14. lett.

Soros a világ legbefolyásosabbjai között

Másodszor állította össze a Foreign Policy a legbefolyásosabb gondolkodók 100-as listáját. Az amerikai magazin szerint az idei évet a TOP 100 tettei, gondolatai határozták meg leginkább. Az újság listája igazolni látszik a tételt, hogy a pénz=hatalom.

Az élen holtversenyben Warren Buffett (befektetési guru) és Bill Gates (Microsoft-alapító) áll, utánuk pedig szintén megosztozva a második helyen Dominique Strauss-Kahn (IMF-vezér) és Robert Zoellick, a Világbank elnöke következik.

Másrészt az összeállítás egyértelművé teszi az amerikai hegemónia töredezését. A kínai jegybank elnöke (4.) ugyan Barack Obama (3.) amerikai elnököt még nem előzi meg, de amerikai kollégáját igen. Ben Bernanke tavaly még a 100-as lista első helyén szerepelt.

Idén is előkelő helyen végzett a 100-as rangsorban Soros György (14.) magyar származású pénzügyi befektető, aki a baljós előrejelzéseiről ismert Nouriel Roubinit (12.) és a Clinton-házaspárt követi.

Korábban a Forbes magazin összeállításában Hu Csin-tao kínai elnök lett a világ legnagyobb hatalmú vezetője. A kínai államfő letaszította a világranglista éléről az Egyesült Államok elnökét.

AJÁNLOTT LINKEK:

2010 global thinkers (Foreign Policy)
Itt a lista a világ 100 legbefolyásosabb egyéniségéről! (Portfolió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik