Üzleti tippek
Generated by  IJG JPEG Library

Megújult a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara elnöksége

24.hu
24.hu

2017. 05. 25. 14:06

Ismét Tóth Vazult választotta meg elnökének a szervezet. Az elnök mellett a közgyűlés megválasztotta a kamarai tanács tagjait is. A rendezvényen részt vett Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete.

A közgyűlés ismét bizalmat szavazott Tóth Vazul elnöknek, aki 2013 óta tölti be a pozíciót. A szakember a Budapest Bank quality management vezetőjeként csaknem 20 éves tapasztalattal rendelkezik a többi között az üzleti transzformáció, szervezeti struktúra átalakítás, folyamat újjászervezések, az innovatív és ügyfélközpontú programok bevezetése terén. Pályafutása során jelentős nemzetközi tapasztalatra tett szert.

A közgyűlés több ponton is módosította a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (British Chamber of Commerce in Hungary – BCCH) alapszabályát. A szervezet munkájának hatékonyabbá tétele érdekében 2017-től a kamarai tanács létszáma 9+3 fő póttagról, 7+2 főre csökken.


„Megtiszteltetés, hogy újraválasztottak, amivel lehetőséget kaptam arra, hogy tovább dolgozzam a kamara tagjainak érdekében. Örömmel tölt el, hogy a kamara tanácsában a Magyarországon jelenlévő jelentős brit vállalatok képviselői helyet kaptak. Ez különösen fontos most, amikor az Egyesült Királyság újragondolja kapcsolatát az EU-val. A következő időszakban még több hangsúlyt fektetünk a kétoldalú együttműködések fejlesztésére. A kamara kulcsszerepet kíván betölteni az Egyesült Királyság és Magyarország közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztésében és további erősítésében” – nyilatkozta Tóth Vazul.

Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete a közgyűlésen elmondta: üdvözli, hogy a szervezet még dinamikusabb és felkészültebb, hogy a Magyarországon jelen lévő brit cégeknek közvetlen támogatást nyújtson. „Én és csapatom a követségen szorosabban működünk majd együtt a kamarával a közös célok elérése érdekében. Mélyebb kapcsolatot szeretnénk ápolni és közösen tenni a brit gazdasági és üzleti érdekeltségekért, az Egyesült Királyság sikeréért és prosperitásáért” – emelte ki a nagykövet.

A BCCH tanács megválasztott tagjai:

  • Tóth Vazul, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara elnöke
  • Balázs Árpád, PwC Hungary
  • Dennis A. Diokno, FirstMed
  • Iglódi-Csató Judit, GSK Hungary
  • Kalocsai Kinga, GE Lighting & Current EMEA
  • Kam Jandu, Budapest Airport
  • Tóth Andrea, British Automotive

A tanács két póttagját is megválasztotta a közgyűlés:

  • Bella Zsolt, BT Global Services
  • Christopher Noblet, Partos & Noblet in co-operation with Hogan Lovells

A korábbi évekhez hasonlóan a szervezet idén is támogatja az Országos Mentőszolgálat munkáját. Az éves közgyűlés keretében Tóth Vazul adta át dr. Csató Gábornak, a mentőszolgálat főigazgatójának a kamara adományát, 240 ezer forintot.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.