Üzleti tippek
nagyito(430x286).jpg (nagyító, )

Az EU bekeményít a közepes méretű vállalkozásoknál is

24.hu
24.hu

2017. 04. 11. 12:23

Korábban a témában:

Az Európai Parlament Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága által közzétett tervezetben az áll, hogy a multinacionális vállalatokra vonatkozó beszámolási küszöbértéket jelentős mértékben módosítanák: az EU számviteli irányelvben lefektetett 750 millió eurós összeghatárt 40 millió euróra csökkentenék. Amennyiben a tervezetet elfogadják, a közepes méretű cégeknek is részletes információkat kellene szolgáltatniuk minden országban tevékenységük főbb sarokszámairól – írja az RSM Hungary adópartnere, Hegedüs Sándor.

A tervezett módosítás alapján az alábbi vállalatok lennének kötelesek országonkénti beszámolót készíteni:

  • Azok az EU-ban székhellyel rendelkező vállalatcsoportok, amely a következő feltételekből legalább kettőt teljesítenek; konszolidált nettó árbevételük meghaladja a 40 millió eurót, bruttó mérlegfőösszegük a 20 millió eurót, vagy munkavállalóik száma a 250 főt.
  • Azok az EU-n kívüli székhelyű anyavállalat által irányított, az EU-ban bejegyzett leányvállalatok, amelyeknek konszolidált nettó árbevétele meghaladja a 40 millió eurót.

Így a társaságoknak nem csupán az EU tagállamokban folytatott, hanem globális tevékenységükről kellene adatot szolgáltatniuk a jövőben. Az EU megítélése szerint az irányelv módosítása költséghatékony módon javítaná az adózás globális átláthatóságát, továbbá lehetővé tenné a kormányok és a multinacionális vállalatok elszámoltathatóságát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.