Üzleti tippek

Így teheti zsebre az orvosi kartonját

A magyar fejlesztők célja, hogy a világon bárhol, bármikor elérhetőek legyenek a legfontosabb egészségügyi adatok.

A Laborom applikáció könnyen kezelhető alkalmazásként segíti az orvosokat és a pácienseket. Az orvostudomány sokszor bonyolult, az átlagember számára érthetetlen kifejezésekkel dolgozik. Betegként nehéz átlátni a különböző kezelések hatékonyságát, és nehéz közülük választani is.

A magyar fejlesztésű alkalmazás segítségével viszont a felhasználó jól átlátható formában kezelheti a saját adatait, így például a mérések adatsora mellett külön grafikonon láthatja a fejlődést vagy az életmódbeli változások hatásait is.

A programba betáplálható a többi között a vércukorszint, a vérnyomás, az inzulinadagolás mértéke, a diéta és a testsúly.

Az applikációt eddig 12 különböző nyelvre fordították le és 194 országban több mint 60 ezer letöltéssel rendelkezik.

A működés során összegyűjtött nagy mennyiségű adat ugyanis anonimizált módon, minden egyediségtől megfosztva, különböző statisztikai számítások után értékessé és értékesíthetővé válhat az ágazati szereplők számára.

Különböző kutatócégek, gyógyszergyártók, állami egészségügyi hivatalok számára sokat érhetnek az ilyen kimutatások, hiszen kutatásokat, de akár egészségügyi stratégiákat is lehet rájuk építeni – összegezte az M2M Zóna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik