Üzleti tippek

Magyar világszabadalom – Így világítanak sötétben a virágok

A közelmúltban hosszú kutatómunka után a viaFlora-csoport bemutatta új világszabadalmát, amely a flAVATAR fantázianevet kapta.

 

A fejlesztők a növények alkotórészecskéinek és a velük élő egysejtűeknek az egymáshoz szoktatásának megfigyelése, elemzése révén jutottak el odáig, hogy fénykibocsátásra alkalmas virágokat hozzanak létre.

Világító rózsák
Világító rózsák

„Sikerült egy száz százalékban növényi alapú, génmanipulációtól mentes, a környezetre, az emberekre és minden más élőlényre veszélytelen anyagot kikísérleteznünk, amellyel ha kezeljük a virágokat, akkor azok a sötétben gyönyörű zöld, kék vagy piros színben fénylenek órákon keresztül.” – hangsúlyozta Kun Richárd, a flAVATAR megálmodója.

A világító képesség több vágott vagy cserepes virágfajta esetében is elérhető, így például a kála, a rózsa, a pálma, a kaktusz, a szegfű vagy a krizantém is képes a felületére felvitt anyag révén hosszan fényt kibocsátani a sötétben.

A cég a termék külföldi értékesítését is tervezi. A fejlesztők szándékai szerint idén több európai országban is a boltok polcaira kerülnek a különleges növények.

Itt nézegethet további képeket a világító virágokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik