Üzleti tippek

Magyar világszabadalom – Így világítanak sötétben a virágok

24.hu
24.hu

2016. 01. 14. 09:28

A közelmúltban hosszú kutatómunka után a viaFlora-csoport bemutatta új világszabadalmát, amely a flAVATAR fantázianevet kapta.
Korábban a témában:

 

A fejlesztők a növények alkotórészecskéinek és a velük élő egysejtűeknek az egymáshoz szoktatásának megfigyelése, elemzése révén jutottak el odáig, hogy fénykibocsátásra alkalmas virágokat hozzanak létre.

Világító rózsák

„Sikerült egy száz százalékban növényi alapú, génmanipulációtól mentes, a környezetre, az emberekre és minden más élőlényre veszélytelen anyagot kikísérleteznünk, amellyel ha kezeljük a virágokat, akkor azok a sötétben gyönyörű zöld, kék vagy piros színben fénylenek órákon keresztül.” – hangsúlyozta Kun Richárd, a flAVATAR megálmodója.

A világító képesség több vágott vagy cserepes virágfajta esetében is elérhető, így például a kála, a rózsa, a pálma, a kaktusz, a szegfű vagy a krizantém is képes a felületére felvitt anyag révén hosszan fényt kibocsátani a sötétben.

A cég a termék külföldi értékesítését is tervezi. A fejlesztők szándékai szerint idén több európai országban is a boltok polcaira kerülnek a különleges növények.

Itt nézegethet további képeket a világító virágokról.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gyula, 2015. december 16.
Szívkatéterezésre alkalmas kezelõ a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház új épületében lévõ szájsebészeti osztályon, Gyulán 2015. december 16-án. Az épület és az osztályok 6 milliárd forintos fejlesztésbõl valósultak meg.
MTI Fotó: Rosta TiborA kórházi fertőzésekkel száll szembe a magyar fejlesztő cég
Executive leading a meeting in boardroom.A cégvezetők ilyen kormányokról álmodnak