Üzleti tippek

Több maradhat a céges perselyben (X)

24.hu
24.hu

2015. 11. 23. 00:00

A világ folytonosan változik, és vele a gazdasági környezetünk is. Aki nem használja ki az új lehetőségeket, könnyen versenyhátrányba kerülhet. A lehetőségek sokszor váratlan helyről jelennek meg – érdemes figyelemmel kísérni még a bankok akciós ajánlatait is, mert így jelentősen csökkenthetők a céges költségek.

– Az év utolsó hónapjaiban a kisvállalkozók többsége már elég jól látja a következő év várható kiadásainak mértékét, és a bevétel-növelési lehetőségek mellett keresi azokat a területeket, ahol a költségei csökkenthetők – mondja Kasziba Levente, az UniCredit Bank kisvállalati szegmensének vezetője. – A szokásos működési költségek mellett az olyan rendszeres kiadásokat is érdemes ellenőrizni, mint például a havonta fizetendő számlavezetési díj, ezen ugyanis – egy alkalmas díjcsomag megválasztásával –spórolhat egy vállalkozás.

– Annyit, hogy akár még bankot is megérje váltani?
– Így van. A mai gyorsan változó gazdasági környezetben a vállalkozásoknak meg kell ragadniuk a kínálkozó lehetőségeket. Például egy ügyes bankváltással, az új ügyfeleket ugyanis gyakran akciós ajánlatokkal fogadják a bankok. A váltás nem jelent nagy adminisztrációs terhet a vállalkozóknak, mert a hitelintézetek az ügyintézés javát átvállalják. Az UniCreditnél 2016. március 31-ig például minden, legfeljebb 700 millió Ft árbevétellel rendelkező egyéni és társas vállalkozó díjmentesen nyithat kisvállalati számlát, 3 hónapig pedig a zárlati díj megfizetése alól is mentesül az új ügyfél. Bankunk kiemelten figyel bizonyos szolgáltatási ágakra: nálunk a szakmai ügyfelek – mint például az ügyvédek, közjegyzők, társasházak, orvosok, patikák, nonprofit szervezetek, könyvelők – is megkaphatják ezt az kedvezményt.

– A harmadik hónap után várhatóak további kedvezmények?
– Igen. További kedvezményekért cserébe a bankunk mindössze annyit kér, hogy az új számlát nyitó ügyfelünk ajánljon bennünket vállalkozó ismerőseinek, partnereinek. Sikeres ajánlása esetén még 9 havi zárlati díjmentességet kap, így akár 1 évig havi zárlati díj nélkül intézheti cége pénzügyeit.

– Hogyan történik az ajánlás?     
– A folyamat egyszerű, az ajánló kártya a bankfiókokban igényelhető, vagy letölthető innen. Ezután az ajánlónak csak ki kell töltenie a kártyát a saját, illetve az ajánlottak adataival, akik azt a számlanyitáskor a tanácsadóinknak leadják.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.