Üzleti tippek

Több maradhat a céges perselyben (X)

A világ folytonosan változik, és vele a gazdasági környezetünk is. Aki nem használja ki az új lehetőségeket, könnyen versenyhátrányba kerülhet. A lehetőségek sokszor váratlan helyről jelennek meg – érdemes figyelemmel kísérni még a bankok akciós ajánlatait is, mert így jelentősen csökkenthetők a céges költségek.

– Az év utolsó hónapjaiban a kisvállalkozók többsége már elég jól látja a következő év várható kiadásainak mértékét, és a bevétel-növelési lehetőségek mellett keresi azokat a területeket, ahol a költségei csökkenthetők – mondja Kasziba Levente, az UniCredit Bank kisvállalati szegmensének vezetője. – A szokásos működési költségek mellett az olyan rendszeres kiadásokat is érdemes ellenőrizni, mint például a havonta fizetendő számlavezetési díj, ezen ugyanis – egy alkalmas díjcsomag megválasztásával –spórolhat egy vállalkozás.

– Annyit, hogy akár még bankot is megérje váltani?
– Így van. A mai gyorsan változó gazdasági környezetben a vállalkozásoknak meg kell ragadniuk a kínálkozó lehetőségeket. Például egy ügyes bankváltással, az új ügyfeleket ugyanis gyakran akciós ajánlatokkal fogadják a bankok. A váltás nem jelent nagy adminisztrációs terhet a vállalkozóknak, mert a hitelintézetek az ügyintézés javát átvállalják. Az UniCreditnél 2016. március 31-ig például minden, legfeljebb 700 millió Ft árbevétellel rendelkező egyéni és társas vállalkozó díjmentesen nyithat kisvállalati számlát, 3 hónapig pedig a zárlati díj megfizetése alól is mentesül az új ügyfél. Bankunk kiemelten figyel bizonyos szolgáltatási ágakra: nálunk a szakmai ügyfelek – mint például az ügyvédek, közjegyzők, társasházak, orvosok, patikák, nonprofit szervezetek, könyvelők – is megkaphatják ezt az kedvezményt.

– A harmadik hónap után várhatóak további kedvezmények?
– Igen. További kedvezményekért cserébe a bankunk mindössze annyit kér, hogy az új számlát nyitó ügyfelünk ajánljon bennünket vállalkozó ismerőseinek, partnereinek. Sikeres ajánlása esetén még 9 havi zárlati díjmentességet kap, így akár 1 évig havi zárlati díj nélkül intézheti cége pénzügyeit.

– Hogyan történik az ajánlás?     
– A folyamat egyszerű, az ajánló kártya a bankfiókokban igényelhető, vagy letölthető innen. Ezután az ajánlónak csak ki kell töltenie a kártyát a saját, illetve az ajánlottak adataival, akik azt a számlanyitáskor a tanácsadóinknak leadják.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik