Üzleti tippek

Tehén-GPS és testbeszédolvasó program is nyert az Invitel versenyén

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az idei Invitel InnoMax Díjra.

Az Invitel szolgáltatásaira épülő fejlesztésekben idén főszerepet kaptak az informatikai felhőt és az okos eszközöket összekapcsoló megoldások. A 2014-es év újdonsága, hogy a vállalat a díjjal a civil szervezeteket is támogatja.

„Öt év alatt igazi innovációs seregszemlévé nőtte ki magát az InnoMax Díj. Jó látni, hogy valami olyat hoztunk létre, aminek van értelme, amit szeretnek, és amihez szívesen csatlakoznak az üzleti partnereink, ügyfeleink, a fiatalok és a civilek egyaránt. Külön öröm, hogy az újonnan alapított nonprofit díj is nagyon népszerűnek bizonyult, hiszen több mint 30 értékes pályázat érkezett, jellemzően a karitatív és a fenntartható fejlődés témakörben” – mondta Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.

A klasszikus vállalati InnoMax Díjra – mérettől függően – három kategóriában pályázhattak a cégek és az intézmények. A legjobbak Invitel-szolgáltatásokat nyertek 300 ezer, 500 ezer és 1 millió forint értékben, amelyhez egymillió forintos médiacsomag is jár.


A zsűri tagjai: Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója, Erős Antónia, az RTL Híradó műsorvezetője, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, Peredy Zoltán, a Nemzeti Innovációs Hivatal főosztályvezető-helyettese, Krisán László, a KA-VOSZ vezérigazgatója, Gerlei Gyöngyvér, az Invitel vállalati értékesítési igazgatója, a zsűri elnöke, Papp Péter, a Kancellár.hu elnöke és Bojár Gábor, a Graphisoft társalapítója, igazgatósági elnöke.

Spam helyett…

A kisvállalatok között az E.N.S. Informatikai és Rendszerintegrációs Zrt. nyert. Pályázatuk az SMTP.hu fejlesztésükre épült, amely áttörést hozhat az online marketingpiacon. Megoldásukkal ugyanis elkerülhető, hogy egy-egy nagyobb – akár több milliós címlistára küldött – hírlevélkampány esetén spam listára kerüljön a kiküldő szervere. A szolgáltatást tavaly vezették be, és egy év alatt több mint 500 százalékos növekedést értek el.

Tudjon meg többet a tárgyalópartneréről!

A közepes méretű cégek – 20-69 fős – kategóriájának győztese a DLM Solutions Kft. lett. A társaság egy testbeszéd-elemző, értékesítés-támogató rendszer kifejlesztésével pályázott. Az alkalmazás az értékesítővel szemben ülő fél viselkedésének, testbeszédének üzeneteit értelmezi.

Már videotolmács is segíti a hallássérülteket

A nagyvállalati kategóriában, a 70 fő feletti munkatársat foglalkoztató cégek között a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) nyerte el az első díjat a jeltolmács-szolgáltatásával.

Ma Magyarországon 60 ezer siket és 300 ezer – valamilyen halláskárosodással bíró – nagyothalló ember él. Az ő hétköznapjaikat könnyíti meg a fejlesztés, amelynek informatikai hátterét az Invitel biztosította.

A program egy rendkívül rugalmasan működő, komplex szolgáltatás, amely táblagépen és okostelefonon is segít a kommunikációs nehézségek leküzdésében. A megoldás lényege, hogy nincs szükség a jeltolmács személyes jelenlétére, aki távolról videohíváson keresztül is elérhető.

A Graphisoft Park különdíjat ajánlott fel

A Nerd Developments Kft. a TaxiDriver elnevezésű integrált vállalatirányítási rendszerével egyéves irodabérletet nyert.

Kreatív ötletek: tehén-GPS és logikai játék

Az info- és telekommunikációs vállalat idén is díjazta a fiatal programozókat és alkalmazásfejlesztőket. Az InnoApps Díjra a komolyabb, munkához, tanuláshoz kötődő megoldásokkal a Ne Szórakozz! kategóriában lehetett nevezni. A nyertes Csipak Levente lett, akinek a fejlesztése a szarvasmarhák legeltetésének nyomon követését segíti. Az ötlet hasznosságát jól mutatja, hogy az alkalmazással akár okostelefonon is ellenőrizhető, hogy merre kószál az elveszett jószág.

A könnyedebb témájú Szórakozz! kategória győztesére a Facebookon lehetett szavazni. A legnépszerűbbnek Kovács Viktor Vitamin elnevezésű logikai, memóriafejlesztő játéka bizonyult.

Olvassa el a beszámoló második részét is! Eltűnt gyermekek felkutatásában is segít az Invitel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik