Üzleti tippek

Csődvédelmet kért a KÉSZ egyik cége

Csődvédelmet kért 3,4 milliárd forintos adóssága miatt a KÉSZ-csoport egyik legrégebbi cége, a ReCons Vagyonkezelő és Fejlesztő Kft. - írta a Délmagyarország.

A társaságot szeptember végéig Közép-Európai Építő és Szerelő, azaz a KÉSZ Kft.-nek hívták. A napilap írása szerint a ReCons két évvel ezelőtt kezdte a válságkezelést, amelynek fő célja a pénzügyi egyensúly megtartása és a hitelezők kifizetése volt. Az elmúlt egy hónapban azonban olyan helyzetbe került, hogy csődvédelem nélkül nem működhetett volna tovább.

A KÉSZ-csoport egyik legrégebbi cége november 10-én kért csődvédelmet. Ennek során a már csak vagyonkezeléssel foglalkozó társaságnak 90 napja van arra, hogy hitelezőivel csődegyezséget kössön.

A lapot Pintyőke Marcell a holding kommunikációs igazgatója úgy tájékoztatta, hogy a ReCons Kft. már 2008 második felében válságkezelési terv kidolgozásába kezdett, ami együtt járt a tevékenysége megváltoztatásával. Ez indokolta a névváltást is.
Az idén májusban elfogadott cselekvési terv hatására a ReCons Kft. likviditása 2013-ig biztosítottnak tűnt, azonban az elmúlt egy hónapban olyan helyzetbe került, hogy működése csődvédelem nélkül a továbbiakban nem biztosított.

A társaság a 100 leggazdagabb magyar egyikének, a szegedi Varga Mihálynak az érdekeltségébe tartozó KÉSZ Holding egyik cége. A holding bejelentette, hogy a csoport többi vállalatának működését nem befolyásolja a ReCons csődeljárása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik