Üzleti tippek

Betört a Rába az orosz piacra

Sikeresen lépett be az orosz piac egy új szegmensébe, a speciális tehergépjárművek területére a Rába - áll a társaság csütörtöki közleményében.

A közlemény szerint a GAZ csoporthoz tartozó URAL vállalattal kötött megállapodás révén a magyar cég Rába MAXS, magas hozzáadott értékű, komplett futóművei a cég legújabb, összkerékhajtású, speciális rendeltetésű járműveiben jelennek meg ez évtől. Az URAL rendkívül zord körülmények közötti üzemelésre tervezett járművei három kivitelben, elsősorban gáz- és olajipari, valamint építőipari felhasználásra készülnek.

A Rába futóművei csőszállító járművekbe, nyerges vontatókba és dömperekbe kerülnek. A piaci felfutást követően az értékesítési volumen elérheti az 500 járműegységet – közölték.

A közlemény idézi Pintér István elnök-vezérigazgatót aki elmondta: “Beteljesedni látszik az az elképzelésünk, hogy a Rába és az URAL között stratégiai partnerkapcsolat alakuljon ki. Kedvező kilátásokat biztosít számunkra, hogy a két társaság a közeljövőben közös fejlesztési munkacsoportot hoz létre Euro 4 és Euro 5 futómű-opciók kidolgozására.

A nemrég útjára indított Rába Fejlesztési Intézetben zajló fókuszált termékfejlesztés a közös munka sikerét nagyban előmozdíthatja. A speciális tehergépjármű szegmens a FÁK-piaci növekedés új motorjává válhat, egyúttal képes lehet a klasszikus busz- és trolibuszszegmensben jelentkező, a költségvetéshez kötődő szezonális ingadozások kiegyenlítésére is”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik