Üzleti tippek

Meghódítaná az országot a Lánchíd és a Mária Rádió

Egyszerre több helyi frekvenciáért is harcba szállt a jobboldali kötődésű, jelenleg még csak Budapesten elérhető Lánchíd Rádió. Ezzel párhuzamosan a Mária Rádió lassan a fél országot lefedi.

Kilenc új vidéki helyi rádiós frekvenciára írt ki pályázatot a közelmúltban az ORTT. A meghirdetett frekvenciákból ötnél a jelenleg még csak a fővárosban fogható Lánchíd Rádió is a pályázók között van. A jobboldali kötődésű rádió a győri, veszprémi, balatonfüredi, székesfehérvári és várpalotai sugárzási jogosultságokért szállt harcba. Vélhetően a baloldalinak tartott Klubrádióéhoz hasonló, helyi rádiókból álló hálózat kialakítására törekednek.

A Lánchíd Rádiót a Hír Tv és a Magyar Nemzet tulajdonosi körétől tavaly ősszel vásárolta meg az Infocenter.hu Média Befektetési Zrt., amely Fellegi Tamás üzletember és a dán DEFAP Enterprises tulajdona. A cég érdekeltségi körébe tartozik a Heti Válasz, illetve közvetve a Class FM is.

Az ORTT jelenlegi pályázatán a Mária Rádió még a Lánchídnál is aktívabb volt, ugyanis egy alapítványon, illetve a tulajdonukban lévő FM 4 Rádió Kft.-n keresztül összesen hat dunántúli frekvenciát szeretnének megszerezni. Ezek közül az ajkai jogosultságnál már nyeregben is érezhetik magukat, hiszen a megadott határidőig egyedül a Mária Rádió alapítványa nyújtott be érvényes pályázatot. Honlapjuk szerint a vallási rádió jelenleg már 16 helyi frekvencián érhető el országszerte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik