Üzleti tippek

Melegbarát az HBO

Ismét díjazta a tévécsatornákat a melegek jogait védő szervezet a Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD). Kiváló minősítést egyetlen csatorna sem kapott, az HBO a jó kategóriában végzett.

A szervezet felmérése évről évre azt vizsgálja, hogy milyen gyakorisággal, közegben és mennyire sokszínűen jelennek meg a különböző televíziós csatornákon a melegek, a leszbikusok, a biszexuálisok vagy éppen a transzszexuálisok. A kutatásban tizenöt tévécsatorna vett részt, többek között az NBC és a CBS is, de egyiknek sem sikerült kiváló minősítést kapnia. Utóbbi két adó kifejezetten rontott korábbi teljesítményén, írja a Reuters.

A négy jó minősítést szerzett adó közül az HBO eredménye a legkiemelkedőbb, amelynél a tavalyi 16 százalékról 42-re emelkedett a meleg karakterek megjelenésének gyakorisága. Azaz a sugárzott műsoridő ekkora hányadában szerepelnek melegek. Emellett jól teljesített a CW is, köszönhetően az Egyesült Államokban futó Topmodell sorozatban feltűnt biszexuális karaktereknek.

A nagy előretörők között van a TNT, valamint a Fox csatorna. Mindkettő kétszámjegyűre növelte a leszbikusok, melegek stb. megjelenítésének arányát a korábbi egy, illetve négy százalékhoz képest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik