Üzleti tippek

Pénzt szedne Murdoch az online újságolvasásért

Az Amazon Kindle-hez hasonló újságolvasó eszközt tesztel a News Corporation. Rupert Murdoch vezér szerint meg kell találni a módját, hogy szedhetnének pénzt a nagy médiavállalatok az online tartalmak olvasásáért.

A jelen gazdasági körülmények között nem fedezik az online hirdetések az online és a print lapok költségeit, ezért a jövőben az online újságolvasást fizetőssé kell tenni, véli Rupert Murdoch, a Wall Street Journal tulajdonosa. A szakember szerint ugyan hozzászoktak az emberek, hogy az interneten mindenhez ingyen hozzájutnak, de ez a jövőben meg kell hogy változzon, írja a Brandrepublic. Olyan nagy médiabirodalmak kerültek szorult helyzetbe az utóbbi időben, mint a Tribune vagy a New York Times Company. A News Corp jelenleg egy olyan elektronikus újságolvasó rendszert tesztel, amely az Amazon Kindle-hez vagy a Sony Readerhez hasonlít, de részleteket nem árultak el.

A Reuters úgy tudja, nem a News Corp az egyetlen, amely olvasóprogramot tesztel, az USA Today és a Financial Times a Plastic Logic céggel közösen fejleszti rendszerét, amelyet jövő évben kíván bevezetni. Murdoch kemény szavakkal illette a Google-t és a Yahoo!-t is. „Nagy kérdés, hagyjuk-e, hogy a Google ellopja az összes jogvédett termékünket… nem ellopja, elvegye”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik