Üzleti tippek

Magyar cégek az ENSZ beszállítói listáján

70 magyar vállalat vett részt az ITD Hungary által Budapesten szervezett kétnapos ENSZ beszállítói konferencián.

Dél-Afrika, Németország, Kína és az USA után, a kelet-közép-európai régióban először Magyarországra látogatott az Egyesült Nemzetek Szervezetének beszerzési vezetője, hogy a beszállítói státuszhoz szükséges kritériumokat és lépéseket az érdeklődőkkel ismertesse. A konferencia mindkét napján a magyar cégek személyes konzultációt is folytathattak a nemzetközi szervezet beszerzési részlegének vezetőivel – írja az ITD Hungary.

A résztvevők többsége már a helyszínen feliratkozott az ENSZ beszállítói listájára, hogy naprakészen értesülhessen a tevékenységüknek megfelelő aktuális beszerzési tenderekről. A regisztráló magyar cégek között volt néhány főből álló, tanácsadási tevékenységet folytató kisvállalkozás és gyártó nagyvállalat is.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 2008-ban 10,8 milliárd dollár értékben írt ki beszerzési pályázatokat, ebből a magyar beszerzések értéke 4,5 millió dollár volt. A tenderek az adminisztratív apparátus fenntartásától a békefenntartó alakulatok ellátásáig számos területet érintenek. Az ITD az élelmiszeripar, az orvostechnikai eszközök és a környezetvédelmi szolgáltatások terén lát leginkább lehetőséget a magyar cégek számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik