Üzleti tippek

A Music Tv is használhatja az MTV nevet

Jogerősen elvesztette a Magyar Televízió azt a pert, amelyet annak érdekében indított, hogy csak a nagyobbik köztelevízió használhassa Magyarországon az MTV rövidítést.

A Fővárosi Ítélőtábla döntésének szóbeli indoklása szerint a pert egy esztendeje kezdeményező Magyar Televízió és a Music Television zenecsatorna egyaránt használhatja az MTV márkanevet, mint teszik ezt 1987, a nemzetközi szórakoztató adó európai programjának indulása óta – írják.

„A bíróság álláspontja szerint a fogyasztók nem tévesztik össze a két televíziós csatornát – noha ugyanazon a piacon, ugyanazzal a márkanévvel azonosítják a nemzeti tévétársaságot és az amerikai szórakoztató adót” – tájékoztatott a nagyobbik köztévé, amely azzal magyarázta a perindítást, hogy meg kívánták óvni az évtizedek óta használt betűszót.

„Az MTV rövidítés a sajtóban és általában a közbeszédben egyet jelent a vezető nemzeti közszolgálati adóval, valamint hangsúlyos arculati eleme a Magyar Televíziónak. Magyarország első televíziója egy éve még abban bízott, hogy elismerik kizárólagosságát a védjegy használatában” – olvasható a köztelevízió közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik