Üzleti tippek

Befékeznek az autógyárak

Autóipari cégek sora tervez kényszerű termelés-leállításokat a csökkenő kereslet miatt: a General Motors csaknem valamennyi európai üzemében időleges leállást rendel el, míg szünetel a Mercedesek és a BMW-k gyártása is.

A GMEurope kommunikációs vezetője szerint a vállalat a “jövőben is a szűkülő keresletnek megfelelően alakítja majd a kapacitásait, vagyis a szükségesnek megfelelően további termelési szüneteket iktatnak majd be.”

Az Opel Németországban október 20-án szeptember óta már a második, két hétig tartó leállását rendelte el bochumi telephelyén, Eisenachban a hó végén áll le a munka, Antwerpenben és Ellesmere Port-ban (Nagy-Britannia) szintén két héten át szünetel a gyártás.

A Daimler öt héten át fogja szüneteltetni a gyártást az év végével. A Frankfurter Allgemeine Sonnntagszeitung értesülése szerint december közepén állítják le a gyártást, amit majd csak január 12-én indítanak be újra. A kényszerszünet elrendeléséről szóló hírt a cég szóvivőjére hivatkozva közli a lap.

A BMW hétfőtől állítja le Lipcsében átmenetileg a szerelőszalagot. Az eladások szeptemberi visszaesése miatti kényszerül rá a vállalat a négynapos leállásra. Szeptemberben a BMW három márkája, a BMW, a Mini és a Rolls-Royce eladásai 14,6 százalékkal 121 ezer járműre estek vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik