Üzleti tippek

Tűzijáték: elmarad a nézettségi csata

Táncos tűzijátékkal készül az idei augusztus 20-ra a Magyar Televízió (MTV), míg a TV2 sok év után kiszáll az esemény közvetítéséből.

A nagyobbik köztévé élőben jelentkezik a legfontosabb budapesti állami megemlékezésekről, és ezen az estén kerül adásba az egy éven át tartó, májusban zárult – A Társulat címen adásba került – szereplőválogató legjobbjaival forgatott István, a király című rockoperafilm – közölték.

Az egyes csatornán – 12 kamerával, kommentár nélkül – élőben közvetített tűzijáték különlegessége az lesz, hogy alatta a Czomba Imre zenéjére koreografált Tűztánc című Experidance-produkciót láthatják a nézők a Roosevelt téren felállított nagyszínpadról.

Győzni akar az RTL Klub

A Duna Televízió, Pomezanski György alelnök tájékoztatása szerint „Sopronból, a hűség városából” és a környékről közvetíti a nemzeti ünnep és előestéje eseményeit, augusztus 19-én például Jandó Jenő koncertjét a fertőrákosi kőfejtőből; a tűzijátékról azonban lemondanak.

Saját stábbal, kilenc – köztük egy helikopterre szerelt – kamerával saját képet ad a tűzijátékról az RTL Klub; „azt tervezzük, hogy ismét, ahogy eddig is, megnyerjük a nézettségi versenyt a tűzijáték közvetítésével” – közölte Rényi Ádám kommunikációs igazgató.

Nem verseng a TV2

A TV2 – amely tavalyig minden évben közvetítette az eseményt – az idén inkább egy játékfilmet mutat be az esemény ideje alatt – közölte a társaság az MTI érdeklődésére. A Viasat3 Varró Balázs PR-vezető közlése szerint – ahogy korábban – most sem foglalkozik az eseménnyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik