Üzleti tippek

A franciák adókedvezménnyel ösztönzik a kisvállalkozásokat

A francia parlament alsóháza, a nemzetgyűlés kedden a kiskereskedelem reformját célzó intézkedéscsomagot fogadott el, amely többek között enyhíti a bevásárlóközpontok létesítésére vonatkozó korlátozásokat és adókedvezményeket biztosít a kis cégek számára.

A “gazdaság korszerűsítését célzó” törvénytervezet egyike azon jogszabályoknak, amelyekkel Nicolas Sarkozy köztársasági elnök élénkíteni kívánja a gazdasági növekedést és segíteni a fogyasztókat.

A törvénytervezet egyszerűsíti a vállalkozók életét, javítja a fogyasztók választási lehetőségét és megerősíti a verseny elveit – mondta Christine Lagarde gazdasági miniszter a szavazás után.

A törvénytervezetet a szenátusnak is jóvá kell hagynia, amely várhatóan június 30-án kezdi meg a vitát a jogszabályról.
Az intézkedésekkel el akarják kerülni, hogy növekvő árak miatt a nagy áruházláncok nagyobb nyomást gyakorolhassanak a beszállítókra a felvásárlói árakról folytatott közvetlen tárgyalásokon.

A törvénytervezet enyhíti az újabb bevásárlóközpontok létesítésére vonatkozó szabályozást és kibővíti a hatóságoknak a visszaélések kivizsgálásával és megbüntetésével kapcsolatos jogkörét.

Christine Lagarde szerint most elfogadott intézkedések révén évi 0,3 százalékkal nőhet a hazai össztermék és mintegy 50 ezer új munkahely létesülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik