Üzleti tippek

Kempf Zita nyerte az Európai Fiatal Újságíró Díjat

A Milyen a nők élete Brüsszelben? Két nap Európa találkahelyén című írásával Kempf Zita nyerte az Európai Fiatal Újságíró Díj hazai fődíját.

Mind a 35 részt vevő országban (EU-tagállamok, tagjelölt államok és potenciális tagjelölt államok) lezárult a „Bővítsd látókörödet!” című Európai Fiatal Újságíró Díj, amelyre összesen 400-an jelentkeztek. Az első alkalommal meghirdetett – 17 és 35 év közötti újságírók számára kiírt – páneurópai pályázatra rengeteg mű érkezett, többek között olyan témákban, mint az EU-bővítés előnyei és kihívásai, a jövőbeli tagállamok kilátásai, az európai értékek és az európai integráció.

Kempf Zita a Milyen a nők élete Brüsszelben? Két nap Európa találkahelyén című írásával a zsűri 2008. április 9-i egybehangzó döntése alapján a hazai pályázók élén végzett, ezzel elnyerve a fődíjat.

A díjnyertes cikk, mely a Marie Claire hasábjain jelent meg, néhány, Brüsszelben élő fiatal magyar nő életéről közöl helyszíni riportot. A zsűri – további sorrend megjelölése nélkül – kiemelésre méltónak találta még Márton Gergelynek, a Népszabadság munkatársának „Koszovó nyelvészeti probléma”, valamint Pelle Kingának, a www.otvenentul.hu munkatársának „Néma tanúk vallomása” című írását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik