Üzleti tippek

Cigány tévéstúdiót alapítanak

Roma információs és művelődési központ, valamint felsőoktatási ösztöndíjrendszer létrehozását tervezi az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ).

A roma képviseleti szerv jövői évi munkaterv-koncepciójának tárgyalásán Kolompár Orbán elnök azt mondta: 2008-ban nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a több mint ezer kisebbségi önkormányzat és a mintegy hatszázezres cigányság tájékoztatására. Ezért az OCÖ Dohány utcai épületében olyan centrumot kívánnak létrehozni, amely televíziós stúdióval, és internetes központtal rendelkezne. Ezekkel valamennyi cigány kisebbségi önkormányzatot összekapcsolnának.

Az OCÖ elnöke hozzátette: a stúdió képes összefoglalókat készítene a testületi ülésekről, minisztériumi tárgyalásokról, rendezvényekről, s azt egy országos televízió számára átadná, amely hetente egyszer, 50 percben műsorra tűzné.

Kolompár Orbán közlése szerint a kialakításra 20 millió forint áll rendelkezésükre, a televíziós csatornákkal pedig már felvették a kapcsolatot, és tavasszal elindulhat a műsor. Az elnök elmondta azt is, hogy átalakítják az OCÖ internetes honlapját, valamint megváltoztatják a Világunk című havi lap formáját, megjelenését, így az januártól kéthetente, hírmagazinként, kevesebb oldalszámmal jelentkezne.

Az önkormányzat olyan felsőoktatási ösztöndíjat is létre kíván hozni, amely azokat a roma fiatalokat támogatná, akik diplomájuk megszerzését követően kisebbségi ügyekkel foglalkoznának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik