Üzleti tippek

Magyar kézbe került az FM 88.1

2007. augusztus 1-től új tulajdonosa van a Budapesten vonzáskörzetében sugárzó Pont FM 88.1-et is működtető médiacégnek.

A rockadót és a hozzá tartozó médiumokat 3 éve ügyvezető igazgatóként irányító Rónai Egon, és üzlettársa, a már korábban is kisebbségi tulajdonos Kovács István cégei vásárolták meg a regionális rádiót orosz többségi tulajdonosától, így teljesen magyar kézbe került a Pont FM 88.1, és vele együtt a Dunakanyarban és Budapesten sugárzó Abszolút Rádió 97.3 és a Hírextra online hírportál valamint a gyogyitopont.hu webáruház is.

Rónai rádiós-televíziós munkái mellett tulajdonosa egy reklámügynökségnek, korábban pedig tulajdonrésszel bírt a Danubius Rádióban is.

A tulajdonosváltás nem érinti alapvetően a rádiók jelenlegi műsorstruktúráját, továbbra is hallhatók a Pont FM műsorai, a Kelj fel Jancsi! Fiala Jánossal, a Demokrácia Rt Puzsér Róberttel és Ellenpont Andrással, a Dögrovás Ganxsta Zolee-val, a Hallatlan Rónai Egonnal, a Rocközön Hartmann Zoltánnal, valamint a tematikus zenei és magazinműsorok. Az adóra jellemző zenei világ is változatlanul a rockzene marad.

Szeptembertől két újdonság azonban felfrissíti kicsit a struktúrát. Hétköznap délelőttönként Szily Nóra helyét átveszi Falusi Mariann, aki kommentálja majd nap mint nap az aktualitásokat. A sportvonal is tovább erősödik, naponta 17 alkalommal hallhatóak a sporthírek, kétszer sportmagazin, valamint a legfontosabb sporteseményekről helyszíni bejelentkezésekkel is tájékoztatást kapnak a hallgatók.

„Rock és sport. Ez a két szó jellemzi majd leginkább a rádiót. Az utóbbi hetekben lezajlott tulajdonosváltásnak köszönhetően sikerült a rádió közel egy évvel ezelőtt elkezdett új arculatának kialakítását befejezni, pénzügyi helyzetét stabilizálni.” – mondta Rónai Egon.

Az Abszolút Rádió 97.3 változatlanul a fekete zenét kedvelők műsora marad. Funky, break, oldschool, hip-hop jellemzi a Budapesten és a Dunakanyarban fogható adót.

„Tovább erősítjük internetes jelenlétünket is, megújulnak a rádiós honlapok, új ötletekkel és külsővel korszerűsödnek, miközben fejlesztjük a Hírextra hírportálunkat is és a napokban indítjuk már startra kész webáruházunkat.A médiavállalkozás reklámfelületeinek értékesítését változatlanul házon belül oldjuk meg, de elsősorban a netes felületekre külső értékesítőkkel is van már megállapodásunk” – tájékoztatott Rónai Egon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik