Üzleti tippek

“Székházügyi” alelnök lehet az MTV-nél

Még az idén kinevezhet (egy vagy több) alelnököt a Magyar Televízió (MTV) elnöke - több testületi tag elmondása szerint ezt maga Rudi Zoltán közölte a közszolgálati médiumot felügyelő kuratórium elnökségének közelmúltbeli ülésén.

Az információ szerint három ilyen poszt jönne elképzelhetően létre: a székházügyi, az informatikai és gazdasági-üzemeltetési alelnöki státusz.

Tavaly szeptemberben az MTI-nek Rudi Zoltán arról beszélt: törölték a Magyar Televízió szervezeti és működési szabályzatából az alelnöki tisztséget, és nem is tervezi, hogy lesz ilyen tisztség, majd néhány hónap múlva arról jelentek meg hírek, hogy a szervezeti és működési szabályzatba visszaemelték a gazdasági és erőforrásokért felelős alelnöki posztot.

Az MTV kommunikációs osztálya – emlékeztetve arra, hogy az intézményt felügyelő közalapítvány nagykuratóriuma augusztus 24-én tartja következő ülését – csütörtökön korainak nevezte az MTI érdeklődését az alelnöki posztokkal kapcsolatban, mondván, az említett napon tárgyalják a kurátorok a társaság helyzetével kapcsolatos jelentést.


A kérdés jelentőségét az adja, hogy jövő március elején lejár Rudi Zoltán négyéves elnöki megbízatása, ha pedig nem hosszabbítja meg mandátumát újabb ciklusra, vagy nem választ új elnököt a kuratórium, az alelnöknek kell ellátnia az ügyvezetői tisztséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik