Üzleti tippek

Átadták az Innovációs Nagydíjakat

Átadták a 2006. évi Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseket szerdán a Parlamentben. A díjat a budapesti MEDISO Orvosi Berendezés Fejlesztő és Szerviz Kft. által megvalósított „NanoSPECT/CT in vivo kisállatvizsgáló rendszer" című innováció kapta.

A GKM 2006. évi Ipari Innovációs Díj elismerését a „Dunaújvárosi Duna-híd” című innováció kapta a Hídépítő Speciál Kft., a Ganzacél Zrt., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Hidak és Szerkezetek Tanszéke és a Barabás Mérnökiroda Kft. megvalósításában.


A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2006. évi Környezetvédelmi Innovációs Díját a „Világelső hibridhűtés a Mátrai Erőmű Zrt. V. blokkján” című innovációja kapta. Megvalósítója a ALSTOM Power Hungária Zrt. és a Mátrai Erőmű Zrt.


A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium 2006. évi Agrár Innovációs Díját a „Rita, Carmen és Axel magyar nemesítésű cseresznyefajták termesztésbe vonása” című innovációja érdemelte ki az Érdi Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató-Fejlesztő Kht. megvalósításában.


A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) 2006. évi Technológiai Innovációs Díj elismerésében a „Napelemgyártó berendezés és komplett, önálló gyártósor” című innováció részesült a KPE Kraft Project Elektronikai Kft. megvalósításában.


A Magyar Szabadalmi Hivatal 2006. évi Innovációs Díját a „RIPEDON 1 mg, 2 mg, 3 mg, 4 mg tabletta” című innováció érdemelte ki. Megvalósítója az EGIS Gyógyszergyár Nyrt.


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2006. évi Innovációs Díj elismerést a „Saját technológián alapuló, új poliuretán alapanyag-gyártó üzem a BorsodChem Nyrt.-nél” című innovációért a BorsodChem Nyrt. kapta.


A zsűri javaslata alapján több pályázó is kiemelt elismerésben részesült.


A Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra 2007. február 13-i határidőre 54 pályázat érkezett be. A szervezőbizottság mind az 54 pályázatot a zsűri elé terjesztette.


A értékelés során – egyebek között – vizsgálták az eredetiséget, újszerűséget, innovativitást, az innováció révén 2006-ban a pályázónál elért többleteredményt, a társadalmi hasznosságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik