Üzleti tippek

Üzleti tippek konferenciasorozatot indított a K&H

Miskolcon indult útjára a „K&H üzleti tippek” országjáró konferenciasorozat a múlt héten. A K&H Bank ide várta a régió kis- és középvállalkozóit. A résztvevő vállalkozók az egynapos rendezvényen adóbevallással, és a pályázatírással kapcsolatos témákkal foglalkoztak.

A pénzintézet első alkalommal rendezte meg a hazai kis- és középvállalkozókat megszólító konferenciasorozatát, melyen aktuális, a vállalkozók pénztárcáját érintő kérdésekre kerestek válaszokat.

Semperger Kinga, az Árindex Forrásközvetítő és Beruházási Tanácsadó Kft. szakmai igazgatója részletesen bemutatta a Nemzeti Fejlesztési Tervet, a Hazai Alapokat, a brüsszeli központi kereteket, valamint egyéb, az Európai Unión kívüli pénzügyi alapokat és ezek elérésének módjait. Beszélt a kapcsolódó banki finanszírozásról, valamint a pályázati buktatókról is.


Nagyobb figyelem az operatív programoknak

Előadásában felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy egy előrelátó vállalkozónak tudatosan kell terveznie, hiszen a jövő évi projektek előkészítésének időszaka már most folyamatban van. Érdemes figyelniük a 2007-2013 közötti operatív programok elő-kiírásait, és fel kell mérniük a saját erőforrásaikat és kapacitásukat. Semperger Kinga előadásához kapcsolódva, egy sikeresen pályázott miskolci vállalkozó a tökéletes pályázat receptjét ismertette meg a hallgatósággal.


Elszámolt költségek

A konferencia délutánján Zara László, az Adótanácsadók Egyesülete elnöke előadásában áttekintette a vállalati adómegtakarítási lehetőségeket. Ficzeréné Dr. Pelye Márta, a Borsod megyei APEH Ellenőrzési Főosztályának vezetője pedig gyakorlati tanácsokat adott a vállalkozóknak, főként az adóbevallás elkészítésével kapcsolatban. Beszélt arról, hogy mire kell figyelniük az adóhiány megállapításának és a késedelmi pótlék kiszabásának elkerülése érdekében.

Elmondta, hogy az ellenőrzések során leginkább a cégautó adó, a reprezentációs költség, az oktatási költség, a csekély értékű ajándék, a munka- és formaruha és a nem megfelelő költségszámlák kapcsán előkerült hibák, hiányosságok miatt büntetik a vállalkozókat. Fontos, hogy az elszámolt költségek kapcsolódjanak a vállalkozás tevékenységéhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik